در شرایطی که هفته سوم بهمن ماه معاملات خوبی در بازار آلومینیوم رقم خورد، اما در هفته چهارم باز هم شاهد مازاد عرضه این محصول در بورس کالا بودیم. هر چند که اغلب معاملات هفته سوم به شمش آلیاژی تعلق داشت، اما باقی ماندن آلومینیوم روی رینگ بدون متقاضی مطلوب زنجیره نیست و چارهای جز صادرات را برای ایرالکو باقی نمیگذارد.
در بازار داخلی مشخص نیست که چه میگذرد بهطوری که زمانی مصرفکنندگان از اینکه قیمتها بالا است، گلایه میکردند و بازار آزاد را ترجیح میدادند و زمانی نیز با قیمت آلومینیوم در بازار آزاد مشکل داشتند و بورس کالا را برای انجام معاملات ترجیح میدادند. طی ماههای اخیر نیز عدم حضور شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمزال در بورس کالا، باعث گلایه بسیاری از این مصرفکنندگان شده است. این در حالی است که روند معاملات آلومینیوم در بورس کالا مشخص نیست و در واقع بسیاری از موارد عرضههای آلومینیوم به فروش نمیرود. بهعنوان نمونه بیلت آلومینیوم یکی از محصولات مهم آلومینیومی است که طی ماههای اخیر کمتر مورد معامله قرار گرفته است. اما در تابستان که روند عرضه این محصول با وقفه مواجه شده بود، باز هم شاهد اعتراضات در بورس کالا بودیم. متاسفانه مصرفکنندگان روند مشخصی را برای خرید طی نمیکنند و همین موضوع باعث سرگردانی عرضههای آلومینیوم در بورس کالا شده است.
نمودار ۱ حاکی از آن است که طی هفته گذشته یعنی از ۲۱ تا ۲۶ بهمن ماه سال ۱۳۹۶، ۲ هزار و ۶۰۰ تن شمش و بیلت از سوی شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) در بورس کالای ایران عرضه شد که در مقابل آن بیش از یک هزار و ۶۰۰ تن تقاضا وجود داشت و در نهایت نیز تقریبا به میزان یک هزار و ۶۰۰ تن معامله صورت گرفت. در این میان شمش آلومینیوم با گرید ۹۹٫۸ به میزان ۲ هزار تن عرضه شد که در مقابل آن یک هزار و ۶۰۰ تن تقاضا وجود داشت و به همین میزان نیز معامله صورت گرفت. بیلت نیز از سوی ایرالکو به میزان ۶۰۰ تن عرضه شد که در مقابل آن ۶۰ تن تقاضا وجود داشت که در نهایت نیز به میزان ۴۰ تن معامله صورت گرفت. در نتیجه بازار شاهد مازاد یک هزار تنی عرضه آلومینیوم بود.
منبع:اخبار فلزات