قیمت هر تن آلومینیوم در سال آتی بالای سطح حمایتی یک هزار و ۸۶۵ دلار بر تن و پایینتر از سطح مقاومتی ۲ هزار و ۴۴۵ دلار بهازای هر تن قرار خواهد گرفت؛ بدین ترتیب میتوان گفت قیمت آلومینیوم در سال آتی بهطور میانگین تا حدود ۲ هزار و ۲۰۰ دلار بهازای هر تن رشد خواهد کرد.
به گزارش اتاق خبر ایراک به نقل از اخبار فلزات، روند تغییرات قیمت نقدی آلومینیوم را در بورس فلزات لندن از سال ۲۰۱۰ با فراز و نشیب های زیادی همراه بوده است(نمودار ۱). همانطور که در نمودار دیده میشود، قیمت معاملات نقدی آلومینیوم در بورس فلزات لندن طی این دوره دستخوش تغییرات زیادی بوده است؛ بهطوری که در سال ۲۰۱۱ به نزدیک ۲٫۸ هزار دلار بر تن نیز رسید، ولی پس از آن در اواخر سال ۲۰۱۵، به کمترین مقدار خود طی دوره مورد بررسی، یعنی حدود ۱٫۴ هزار دلار بر تن هم تنزل یافت. با این وجود قیمت هر تن آلومینیوم با آغاز سال ۲۰۱۶ در روندی صعودی قرار گرفت که تا به امروز تقریبا ادامه داشته است. هر چند که در ماههای آگوست و سپتامبر سال جاری، قیمت آلومینیوم با جهش نزدیک به ۲۰۰ دلار بر تنی مواجه شد و در بالای سطح ۲٫۱ هزار دلار بر تن تثبیت شد.
در نمودار ۱، براساس روندهای گذشته، محدوده تکنیکال قیمت آلومینیوم در سال ۲۰۱۸ نیز نشان داده شده است. همانطور که در این نمودار قابل مشاهده است، بنا به پیشبینیهای تکنیکال، قیمت هر تن آلومینیوم در سال آتی بالای سطح حمایتی یک هزار و ۸۶۵ دلار بر تن و پایینتر از سطح مقاومتی ۲ هزار و ۴۴۵ دلار بهازای هر تن قرار خواهد گرفت؛ بدین ترتیب میتوان گفت قیمت آلومینیوم در سال آتی بهطور میانگین تا حدود ۲ هزار و ۲۰۰ دلار بهازای هر تن رشد خواهد کرد.
طی سال جاری، شرایط بنیادی بازار آلومینیوم از مازاد عرضه تغییر کرد و با تعطیلی بخشی از ظرفیت آلومینیوم چین، موجب نگرانی از بروز کسری تا پایان سال شد. با این حال انتظار میرود که رشد ظرفیت آلومینیوم در چین همچنان ادامه یابد؛ هر چند در بلند مدت از سرعت آن کاسته خواهد شد. طبق دادههای انجمن جهانی آلومینیوم، همچنان چین بیشترین سهم از بازار تولید آلومینیوم را در اختیار دارد.
براساس این پیشبینی، مهمترین محرکها برای رشد قیمت آلومینیوم تا رنج حدود ۲٫۲ هزار دلار بر تن، تولید چین و برنامههای کاهش ظرفیت این کشور خواهد بود. همانطور که اشاره شد، انتظار میرود از سرعت رشد تولید آلومینیوم در بلندمدت کاسته شود. در عین حال، بازرسیهای زیستمحیطی چین از واحدهای صنعتی از جمله واحدهای ذوب آلومینیوم که از ابتدای سال جاری بهشکلی سختگیرانه اجرا شد، منجر به تعطیلی نزدیک به ۳٫۳ میلیون تن از ظرفیت چین شد. این در حالی است که اجرای این قوانین باز با شدت بیشتری طی ماههای انتهایی سال و اوایل سال آتی ادامه خواهد داشت.
ازدیگر محرکهای بازار آلومینیوم میتوان به اقدامات پس از تحقیقات بخش ۲۳۲ ایالات متحده در خصوص تهدیدات امنیت ملی این کشور، متأثر از وضعیت بازار آلومینیوم، اشاره کرد. واردات آلومینیوم آمریکا در سالهای گذشته منجر به تعطیلی برخی از واحدهای ذوب این کشور شده است. حتی واحدهایی که آلومینیوم مورد استفاده در صنایع نظامی را (که خلوص بسیار بالایی را دارند) تولید میکنند نیز در این لیست وجود دارد. این امر که میتواند امنیت ملی ایالات متحده را مورد تهدید قرار دهد، سبب سیاستگذاریهای جدیدی، از اعمال تعرفههای گمرکی و اقدامات ضد دامپینگ تا استفاده از معاهده نفتا شده است. علاوه بر این عوامل، پیشبینی افزایش قیمت نفت و همچنین بالا رفتن تقاضای آلومینیوم در صنعت خودروسازی، از عوامل مهم دیگر در رشد قیمتی پیشبینی شده بودند.
منبع:metalsnews