معامله ۳۰۰۰ تنی آلومینیوم در یک ماه، نشان از رونق تدریجی دارد
در ۲ ماه اخیر بازار آلومینیوم کشور تحت تاثیر تحولات بازارهای بینالمللی و نیز تغییر شیوه عرضه محصولات، توانست تا حدی از وضعیت رکود و کمبود معامله خارج شود. بهطوری که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ بیش از ۳ هزار تن آلومینیوم معامله شد و با احتساب معاملات فروردین ماه، این میزان به ۱۰ هزار تن نیز میرسد که خبر خوبی برای صنایع پاییندستی آلومینیوم کشور محسوب میشود.
به گزارش اتاق خبر ایراک به نقل از اخبار فلزات، رونق تدریجی معاملات فلزات مختلف در بورس کالای ایران بسیار مشهود است و این موضوع را میتوان در معاملات هر هفته و هر ماه دریافت. از جمله این محصولات که بازار آن در سالهای گذشته دچار اختلال و کمبود معامله شده بود، میتوان به آلومینیوم اشاره کرد که در بسیاری از موارد، عرضه آن در بورس کالا بیسرانجام باقی میماند. این در حالی است که طی ۲ ماه اول سال ۱۳۹۶ میزان معاملات آلومینیوم در مورد شرکت آلومینیوم ایران (ایرالکو) بهطور قابل توجهی افزایش یافت و در این ۲ ماه بهطور اعجابآوری شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمزال حضور نداشت. در عین حال شرکت آلومینیوم ایران عرضه خود را از حالت تماماً نقدی به نقدی ـ اعتباری تغییر داد و این موضوع توانست تا حدودی میزان معاملات این شرکت را تغییر دهد.
بهطور مثال در مواردی که شرکت آلومینیوم ایران فروش نقدی و اعتباری را برای عرضه خود درنظر میگیرد، معاملات صورت میگیرد؛ هر چند که در برخی از موارد نیز ممکن است همه محصولات عرضه شده معامله نشوند و بخشی نیز باقی بمانند. اما در بیشتر مواردی که عرضه بهصورت نقدی انجام میشود، مشاهده شده است که محصول بدون متقاضی از رینگ بورس خارج شد. بنابراین تغییر شیوه عرضه به شرکت آلومینیوم ایران در جهت فروش محصولات خود کمک شایانی کرده است. اما در مقابل، شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمزال میزان عرضه خود را کاهش داده است، بهطوری که در هر ماه تنها یک هزار تن از محصول خود را بهصورت شمش اولیه با گرید ۹۹٫۷۵ عرضه میکند که این محصول نیز بدون متقاضی باقی مانده است؛ زیرا گرید مناسب برای صنایع پاییندستی در کشور از ۹۹٫۸۰ آغاز میشود و شرکت آلومینیوم المهدی ـ هرمزال نیز به همین دلیل عرضه خود را در بورس کالا کاهش داده و بیشتر به صادرات پرداخته است.
در عین حال نمودار ۱ نشان میدهد که در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۶ بیش از ۱۰ هزار تن آلومینیوم در بورس کالای ایران به صورتهای مختلف عرضه شد که در مقابل آن بیش از ۳ هزار و ۴۰۰ تن تقاضا وجود داشت. در این میان بیش از ۳ هزار و ۱۰۰ تن از این محصولات مورد معامله قرار گرفتند و به فروش رفتند. شمش اولیه آلومینیوم مهمترین محصولی بود که به میزان ۹ هزار تن عرضه شد و با مواجه شدن با تقاضای ۲ هزار و ۳۰۰ تنی، ۲ هزار و ۲۰۰ تن از آن معامله شد. در عین حال عرضه یک هزار و ۲۰۰ تن بیلت آلومینیوم نیز صورت گرفت که بیش از یک هزار تن تقاضا داشت و ۹۰۰ تن از آن نیز به فروش رفت. در عین حال ۶۰ تن آلومینیوم نیز توسط شرکت آلیاژ و ریختهگری فنآوری ذوب گلپایگان عرضه شد که بدون متقاضی و معامله از رینگ بورس پایین آمد.