زبان فارسی
iranفارسی
englishEnglish
ورود به حساب کاربری
شمش 1000P-99.7 آلومینیوم المهدی 1,868,775
شمش 1000p-99.75 آلومینای ایران 1,873,471
اکسید آلومینیوم آلومینای ایران 509,861
شمش 1000p-99.8 مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب 1,878,166
شمش 1000p-99.8 مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب 2,165,676
شمش 1000p-99.8 آلومینیوم ایران(ایرالکو) 1,878,166
صنعت آلومینیوم ایران

وضعیت قرمز برای تولیدکنندگان آلومینیوم

داستان عرضه فلز آلومینیوم به بازار همچنان داغ است، تولیدکنندگان فعال که برای ادامه کار خود به فلز آلومینیوم نیاز دارند هنوز با گرانی عجیب این فلز درگیرند و خرید و فروش این ماده اولیه مهم در بازار با مشکلات فراوانی مواجه است. به گزارش اتاق خبر ایراک و به نقل از خبرگزاری ایسنا،شرایط نامطلوب بازار آلومینیوم، تولید را در…

اشتراک گذاری در
وضعیت قرمز برای تولیدکنندگان آلومینیوم
داستان عرضه فلز آلومینیوم به بازار همچنان داغ است، تولیدکنندگان فعال که برای ادامه کار خود به فلز آلومینیوم نیاز دارند هنوز با گرانی عجیب این فلز درگیرند و خرید و فروش این ماده اولیه مهم در بازار با مشکلات فراوانی مواجه است.

به گزارش اتاق خبر ایراک و به نقل از خبرگزاری ایسنا،شرایط نامطلوب بازار آلومینیوم، تولید را در استان مرکزی و دیگر مناطق کشور تحت‌الشعاع قرار داده است و همین امر باعث شده است که صنعت آلومینیوم ایران در وضعیت قرمز قرارگیرد و قراردادهای کاری بلاتکلیف باقی بمانند و حتی در مواردی منتفی شوند، خطوط تولید شرکت های تولیدکننده آلومینیوم متوقف و کارگران به مرخصی‌های پی در پی فرستاده شوند.

تلاطم‌های بازار ارز، صنعت کشور را درگیر امواج سنگین کرده و این نوسانات تولید را به چالش کشانده است. با گذشت بیش از 5 ماه از این وضعیت هنوز ساحل امنی نمایان نیست و متاسفانه کسانی درصدد گرفتن ماهی از این آب گل‌آلود هستند و به شهادت تولیدکنندگان این اسب سرکش فعلا تنها به دلالان بازار آلومینیوم خوب سواری می‌دهد و بس!

قیمت آلومینیوم در واقع به قیمت روزانه تبدیل شده و هر روز نیز روند صعودی دارد، تولیدکنندگان از وضعیت بازار خریداران این فلز گفتند که این فلز در واقع با ارز آزاد وارد بازار می‌شود هرچند که این فلز در بورس کالا عرضه می‌شود و قیمت آن تابع ارز دولتی است، اما در واقع این ماده اولیه گرفتار بازار سیاه است و قیمت‌گذاری آن با هیچ فرمول و ساختاری قابل احتساب نیست.

در تیرماه 97 طبق فرمول بورس، قیمت آلومینیوم چیزی در حدود 9 هزار تومان محاسبه می‌شد درحالی که بازار آزاد قیمتی در حدود 16 هزار تومان را تعیین کرد و تولیدکننده نیز برای ادامه حیات خود و انجام تعهدات و قراردادها مجبور بود نیاز خود را از بازار آزاد تامین کند.

متاسفانه وضعیت بازار از کنترل خارج بود و هر روز یک قیمت برای این فلز عنوان می‌شد و این تولیدکنندگان بودند که در برزخ کامل باقی‌ مانده‌ بودند و نه راه پس داشتند و نه راه پیش!

در همین گیرودار بود که در 18 مرداد خبر کشف انبار احتکار 2200 تن شمش آلومینیوم به ارزش 40 میلیارد تومان در اراک منتشر شد.

کشف این انبار نقدهای تند تولیدکنندگان نسبت به وضعیت بازار و نبود نظارت بر شرایط را به دنبال داشت. هرچند مسئولان بیان کردند که شاید انبار کشف شده مشمول احتکار نباشد و باید وضعیت بررسی شود و معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت که تا مشخص نشدن نتیجه کار کارشناسان نمی‌توان در این مورد نظر نهایی داد، اما تولیدکنندگانی که نیازمند آلومینیوم برای راه‌اندازی خط تولیدشان هستند، هم‌چنان منتظر تعیین تکلیف این محموله و البته تعیین تکلیف قیمت این فلز در بازار استان هستند.

امروز 12 روز از کشف این محموله گذشته است و هنوز نتیجه‌ بررسی‌ها و این مهم که آیا آلومینیوم کشف شده در صورت تشخیص احتکار در بازار توزیع می‌شود یا خیر، اعلام نشده و مشکلات بازار آلومینیوم نیز همچنان به قوت خود باقی است.

وضعیت بازار آلومینیوم در قطب آلومینیوم کشور(اراک)به قدری وخیم است که حتی پای این موضوع به شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کشیده شد و نمایندگان اراک در مجلس شورای اسلامی رسیدگی و تعیین تکلیف وضعیت فعلی را خواستار شدند.

علی اکبر کریمی وضعیت ارزی کشور را زمینه ساز رانت در حوزه عرضه آلومینیوم به بازار دانست و گفت: امروز شرکت آلومینیوم ایران نیاز خود را از طریق ارز آزاد تامین می‌کند در حالی که باید محصولات خود را با ارز دولتی وارد بورس کند که این امر چیزی جز ضرر برای این شرکت به دنبال ندارد، از طرفی در این وضعیت شرکت المهدی که دیگر شرکت تولیدکننده آلومینیوم کشور است تاکنون حتی یک کیلوگرم آلومینیوم وارد بازار نکرده است و در این شرایط در کنار تولیدکنندگان واحدهای صنعتی کوچک که برای تولید خود به آلومینیوم نیاز دارند، شرکت ایرالکو نیز دچار خسارت شده است.

وی از مجموعه مدیریتی استان صدور مجوزی جهت تامین نیاز آلومینیوم صنایع استان را خواستار شد و مقدسی دیگر نماینده اراک در مجلس نیز بر تسریع در روند قیمت‌گذاری منطقی آلومینیوم و ایجاد زمینه عرضه گسترده این فلز به بازار تاکید کرد.

در همین جلسه که 5 شنبه گذشته (25 مردادماه) برگزار شد با توجه به شرایط و اخباری مبنی بر تلاش وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت قیمت‌گذاری این فلز، استاندار مرکزی ضرب‌الاجلی یک هفته‌ای تعیین کرد تا قیمت‌گذاری منطقی در این خصوص انجام گیرد و در این بازه زمانی آلومینیوم از سوی شرکت ایرالکو به بازار عرضه نشود.

ضرب‌الاجل یک هفته‌ای استاندار مرکزی 2 روز دیگر به پایان می‌رسد، اما در این یک هفته قیمت آلومینیوم هیچ تغییر نزولی به خود ندیده است و ظاهرا به گفته استاندار مرکزی در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، استان مرکزی باید از اهرم‌های خود جهت تامین نیاز صنایعش از طریق ذخایر آلومینیوم شرکت ایرالکو استفاده کند.

طی یک ماه اخیر قیمت آلومینیوم روند صعودی داشته است به طوری که قیمت در زمان تهیه اولین گزارش ایسنا از بازار آلومینیوم(20 تیرماه) 16 هزار تومان بود که در نیمه مردادماه به 25 هزار تومان رسید و امروز نیز با قیمت 31 هزار تومان در بازار عرضه می‌شود، قیمت این فلز در بورس نیز به 11 هزار تومان رسیده است.

چشم صنایع وابسته به آلومینیوم به بازار سفید شد و به گفته تولیدکنندگان محصولات آلومینیومی برای خرید در بازار وجود ندارد، از ورود آلومینیوم کشف شده به بازار که تولیدکنندگان می گویند می‌تواند تعدیل‌کننده قیمت باشد هم خبری نیست.

استاندار مرکزی تاکید کرد که استان بیش از این در مقابل بلاتکیفی صنایع وابسته به آلومینیوم صبر نخواهد کرد؛ حال  نیازمندان به آلومینیوم در استان مرکزی چشم به پایان هفته و نتیجه ضرب‌الاجل استاندار از یک سو و وعده‌های وزارت صنعت مبنی بر قیمت‌گذاری از سوی دیگر، دوخته‌اند تا بلکه از گرفتاری در این برزخ نجات پیدا کنند.

نظرات: (0 نظر ثبت شده)

ورود به حساب کاربری

جهت ثبت نظر پیرامون محتوا یا خبر فوق میبایست ابتدا وارد حساب کاربری خود شوید.

ورود به حساب کاربری

آلومینیوم پلاس

آلومینیوم پلاس یک پلتفرم آنلاین و هوشمند برای تحلیل بازار آلومینیوم ایران و جهان است که پاسخگوی نگرانی‌های تولید کنندگان و فعالان اقتصادی، دسترسی فوری، دقیق، شفاف و بی‌واسطه به اطلاعات مهم و کاربردی است.