پومپئو در این گفتگو با حمله مجدد به سیاستهای تهران مدعی شده: که حکومت ایران «بزرگترین حامی تروریسم در جهان» است و این خصیصه است که آمریکا در تلاش به وادار کردن ایران برای توقف آن است.وزیر خارجه آمریکا افزوده است که «چنین تغییر رفتاری چیزی است که ما به دنبال آن هستیم».
پومپئو همچنین اضافه کرده که «رئیسجمهور آمریکا همیشه گفته است که برای گفتگو آمادگی دارد، خواه توافقی بتواند به دست آید یا گفتگوهایی مقتضی صورت گیرد. با این حال مهم است که ایران متعهد به تغییر رفتارش باشد و این رویکرد ثابت میکند چنان گفتگوهایی ارزشمند است».
مایک پمپئو همچنین با اشاره به اعتراض های روزهای اخیر در ایران گفت: “مردم ایران ناراضی هستند و این نارضایتی از آمریکا نیست بلکه از حکومت خودشان است.”به گفته او این نارضایتی از بابت عدم تحقق وعده های اقتصادی حکومت است.
اما از سوی دیگر مقامهای دولت آمریکا میگویند از صبح امروز، ۱۶ مرداد ماه، دولت ایران دیگر قادر به خرید دلار آمریکا نخواهد بود و تحریمها شامل صنایع و بخشی از تولیدات ایران خواهد شد.بر پایه آنچه وزارت خزانهداری آمریکا پیشتر اعلام کرده بود، قسمت نخست تحریمها علیه ایران، که پیش از توافق اتمی نیز اجرا میشد، شامل بخشهای مختلف از جمله محدودیت دسترسی دولت ایران به دلار، تجارت طلا، خرید و دسترسی به شماری از فلزات مانند آلومینیوم و فولاد میشود.
همزمان شماری از مجوزهایی صادرشده از سوی دولت آمریکا پس از دستیابی به توافق اتمی، از جمله مجوز واردات اجناس ایرانی مانند فرش و مواد خوراکی به آمریکا و همچنین خرید هواپیماهای مسافربری و قطعات یدکی، بیاثر میشوند.
وزیر خارجه آمریکا در واپسین روز اردیبهشت ماه، ۱۲ شرط را برای دستیابی به توافق جدید با ایران اعلام کرد؛ شروطی مانند اعلام تمامی جنبههای فعالیتهای هستهای به آژانس، دسترسی بازرسان به کلیه تاسیات اتمی، آزادی شهروندان ایرانیآمریکایی، پایاندادن به حمایت از گروههایی مانند حزبالله لبنان، خروج از سوریه و موارد دیگر. جمهوری اسلامی ایران همواره اتهامهای آمریکا در مورد دخالت در امور دیگر کشورها را رد کردهاست، واشینگتن را متهم به نقض روح برجام کرده، از آمریکا بهخاطر خروج از توافق اتمی و ازسرگیری تحریمها به دادگاه لاهه شکایت کرده و میگوید برنامه موشکیاش جنبه دفاعی دارد.