تحقق رونق تولید با شیوههای رایج گذشته یعنی تزریق منابع مالی به بخش تولید بدون مطالعه و بررسی کارشناسانه لازم، جز اتلاف منابع ثمر دیگری ندارد.
وی ادامه داد: وقتی در کشور همه برنامهریزیها به سمتی پیش میرود که نظام انگیزشی و پاداشی به کارهای واسطهگری و دلالی اختصاص مییابد چگونه تولید رونق میگیرد؟ اگر به تغییر ساختار در بخش تولید توجه صورت نگیرد هرقدر هم منابع به آن تزریق شود تولید رونق نمیگیرد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: سودآوری کارهای غیرمولد در کشور تضمینشده و فعالیت در این حوزه بدون خطرپذیری و چندین برابر سودآوری بخش مولد است لذا ضرورت دارد دولت و مجلس شورای اسلامی در این زمینه فکری اساسی کنند زیرا تولید با این ساختار معیوب اقتصادی رونق نمیگیرد.
وی پیشنهاد کرد که شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در خراسان رضوی طی مدت یک ماه بستهای پیشنهادی را برای رونق تولید تهیه و به اتاق ایران ارائه دهد.
وی مشکلات اقتصادی کشور را ریشهای توصیف و بیان کرد: نمیتوان از یک استاندار انتظار داشت همه مشکلات را حل کند. بهعنوانمثال هماینک در مهمترین مؤلفه در حوزه رونق تولید بهبود فضای کسبوکار است که مجلس شورای اسلامی نیز قانون خوبی در این زمینه تصویب کرده اما از یکسو برخی دستگاههای اقتصادی قانونزدایی میکنند و از سوی دیگر خود مجلس نیز گاها قوانینی تصویب میکند که دست و پای فعالان اقتصادی را میبندد.
شافعی افزود: یکی از مهمترین مشکلات کشور قوانین متناقض است؛ بهگونهای که گاه مشاهده میشود برای یک موضوع واحد دو قانون ر وجود دارد که یکی دیگری را نقض میکند.